5 september 2016

workshops

Virtual Reailty Maand April

Vanaf maart komt de film Ready Player One uit. Deze film gaat over het gebruik van Sociale Virtual Reality werelden waar je via een VR bril colleges kan volgen, gezamenlijk in een virtuele kroeg kan zitten of een groots spel kan spelen. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg naar gelijknamige boek van Ernest Cline. In de tijd van Sociale Virtuele Wereld zoals Second Life, Open Sim, Minecraft en vele Multiplayer spellen was Snowcrash van Neil Stephenson een inspiratie maar voor de opkomende Virtual en Augmented reality Ready Player One. Tijdens CES vegas heeft LindenLab maker van Second Life dan ook in samenwerking van Intel een booth gemaakt waar je virtueel bij CES kon bij zijn en heeft ook in de virtuele booth een virtuele omgeving gemaakt van Ready Player One waar je als avatar met andere avatars over de hele wereld door kan lopen.

Tijdens deze maand gaan we aandacht besteden aan Virtual Reality en geven we voor de jeugd twee workshops op zaterdag 7 en 14 april.

Op 28 april kan men via de VR bril zien wat men gemaakt heeft en via een heuse Oculus Rift door het decor van Ready Player One Lopen.

7 april 2018 Basiskennis Ontwerp je eigen Virtuele Omgeving voor VR Cospaces

14 april 2018 Maak je Eigen VR bril en vervolg VR cospaces